Λίγα λόγια για μένα

Λίγα λόγια για μένα

irini-koutela
Ειρήνη Κουτελά

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στη Νέα Σμύρνη, την εποχή που οι γειτονιές μύριζαν ακόμη γιασεμί. Από μικρή μου άρεσε η επαφή με τους ανθρώπους, η λογοτεχνία και το θέατρο.

Αποφοίτησα από το τμήμα Γαλλικής Γλώσσας και Φιλολογίας (Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών), συνέχισα μεταπτυχιακές σπουδές στη Γαλλία, στη Συγκριτική Λογοτεχνία και το Θέατρο (Πανεπιστήμιο Marc Bloch-Strasbourg II) και λίγα χρόνια αργότερα ολοκλήρωσα και τις μεταπτυχιακές μου σπουδές στη Διοίκηση Επιχειρήσεων του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (I-MBA).

Εργάστηκα στο εξωτερικό και την Αθήνα, στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα (στις δημόσιες σχέσεις, τις επιχειρήσεις, το μάρκετινγκ, τις πωλήσεις) και σε Μη Κυβερνητικούς Οργανισμούς με κοινωφελή δράση.

Οι μεταπτυχιακές μου σπουδές στην Ψυχολογία (M.Sc. Ψυχολογίας, University of East London) και η μετεκπαίδευση μου στην Ψυχοθεραπευτική προσέγγιση Gestalt (Κέντρο Εκπαίδευσης και Ψυχοθεραπείας Gestalt Foundation), έχουν αποτελέσει βασικά εφόδια για την προσωπική δουλειά με τον εαυτό μου στο να γνωρίσω νέους τρόπους, αυθεντικούς και λειτουργικούς για να είμαι για τον Άλλον εδώ, παρούσα, στο πλαίσιο της θεραπευτικής σχέσης, παρέχοντας επαγγελματική ψυχολογική στήριξη και συμβουλευτική με φροντίδα και με επιστημονικότητα.

Μέχρι σήμερα, από την παρουσία μου στο χώρο της Ψυχοθεραπείας, της Ψυχολογικής στήριξης και του εθελοντισμού κρατώ με ιδιαίτερη συγκίνηση τη δράση μου στα Ανθρώπινα Δικαιώματα, όπως είναι τα θέματα σεξουαλικού προσανατολισμού και ταυτότητας φύλου. Παράλληλα, έχω υποστηρίξει ψυχολογικά ασθενείς με καρκίνο και τους οικείους τους, κι έχω συντονίσει ομάδες επίγνωσης και Ψυχολογικής στήριξης γυναικών και ηλικιωμένων (Δήμος Πετρούπολης και Δήμος Παλαιού Φαλήρου).

Τα τελευταία χρόνια διατηρώ γραφείο στο Παλαιό Φάληρο, όπου και πραγματοποιούνται οι θεραπευτικές συνεδρίες.

Είμαι επιστημονική συνεργάτης στη τηλεφωνική γραμμή στήριξης 11528-ΔΙΠΛΑ ΣΟΥ για ανθρώπους που δέχονται διακρίσεις λόγω σεξουαλικού προσανατολισμού ή/και ταυτότητας φύλου (LGBT+), για τις οικογένειές τους και για εκπαιδευτικούς, ιδρυτικό μέλος στη συλλογικότητα των Ειδικών Ψυχικής Υγείας για LGBT+ θέματα «Πολύχρωμοι Θεραπευτές», συνεργάτης σε θέματα Ψυχολογίας στο Ιατρικό Forum Υγείας IATRONET και συνεργάτης στις «Οικογένειες Ουράνιο Τόξο» και «Πολύχρωμο Σχολείο».

Απολαμβάνω τη δυνατότητα να εκπληρώνω την επιθυμία μου συμμετέχοντας συχνά και ενεργά, ως ομιλήτρια σε συναντήσεις του χώρου της ψυχικής υγείας και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, με σκοπό ν’ανοίγει μια πόρτα, μια συζήτηση (με ωφελούμενους και επαγγελματίες υγείας) για μοίρασμα, επιστημονική ενημέρωση, ανακούφιση και συνέργειες.

Ειρήνη Κουτελά

Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας, Ψυχοθεραπεύτρια-εκπαιδευμένη στη θεραπεία Gestalt, M.Sc. Ψυχολογίας (University of East London), Επιστημονική συνεργάτης στην τηλεφωνική γραμμή ψυχολογικής στήριξης 11528-ΔΙΠΛΑ ΣΟΥ για LGBT+, D.E.A., I-MBA.

Share This: