Αρχική Λίγα λόγια για μένα

Λίγα λόγια για μένα

irini-koutela
Ειρήνη Κουτελά

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στη Νέα Σμύρνη, την εποχή που οι γειτονιές μύριζαν ακόμη γιασεμί. Από μικρή μου άρεσε η επαφή με τους ανθρώπους, η λογοτεχνία και το θέατρο.

Αποφοίτησα από το τμήμα Γαλλικής Γλώσσας και Φιλολογίας (Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών), συνέχισα μεταπτυχιακές σπουδές στη Γαλλία, στη Συγκριτική Λογοτεχνία και το Θέατρο (Πανεπιστήμιο Marc Bloch-Strasbourg II) και λίγα χρόνια αργότερα ολοκλήρωσα και τις μεταπτυχιακές μου σπουδές στη Διοίκηση Επιχειρήσεων του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (I-MBA).

Εργάστηκα στο εξωτερικό και την Αθήνα, στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα (στις δημόσιες σχέσεις, τις επιχειρήσεις, το μάρκετινγκ, τις πωλήσεις) και σε Μη Κυβερνητικούς Οργανισμούς με κοινωφελή δράση.

Οι μεταπτυχιακές μου σπουδές στην Ψυχολογία (M.Sc. Ψυχολογίας, University of East London) και η μετεκπαίδευση μου στην Ψυχοθεραπευτική προσέγγιση Γκεστάλτ (Gestalt) έχουν αποτελέσει βασικά εφόδια για την προσωπική δουλειά με τον εαυτό μου στο να γνωρίσω νέους τρόπους, αυθεντικούς και λειτουργικούς για να είμαι για τον Άλλον εδώ, παρούσα, στο πλαίσιο της θεραπευτικής σχέσης, παρέχοντας επαγγελματική ψυχολογική στήριξη και συμβουλευτική με φροντίδα και με επιστημονικότητα.

Μέχρι σήμερα, από την παρουσία μου στο χώρο της Ψυχοθεραπείας, της Ψυχολογικής στήριξης και του εθελοντισμού στέκομαι στις δράσεις μου στα Ανθρώπινα Δικαιώματα μέσα από τη συμμετοχή σε προγράμματα ευαισθητοποίησης και εκπαίδευσης, στην ψυχολογική στήριξη ασθενών με καρκίνο και των οικείων τους και στο συντονισμό ομάδων επίγνωσης και Ψυχολογικής στήριξης γυναικών και ηλικιωμένων, όπως υλοποιήθηκαν στους Δήμους Πετρούπολης και Παλαιού Φαλήρου.

Διατηρώ ιδιόκτητο γραφείο στο κέντρο της Νέας Σμύρνης, όπου και πραγματοποιούνται οι θεραπευτικές συνεδρίες (ατομικές και ζεύγους).

Απολαμβάνω τη δυνατότητα να εκπληρώνω την επιθυμία μου συμμετέχοντας συχνά και ενεργά, ως ομιλήτρια σε επιστημονικές συναντήσεις του χώρου της ψυχικής υγείας, των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των Συλλόγων Ασθενών (Σύλλογος Καρκινοπαθών, Εθελοντών, Φίλων και Ιατρών Κ.Ε.ΦΙ. Αθηνών, ΠΕΣΠΑ, Σύλλογος ατόμων με σκλήρυνση κατά πλάκας), με σκοπό ν’ανοίγει μια πόρτα, μια δυνατότητα για μοίρασμα, επιστημονική ενημέρωση, ανακούφιση και συνέργειες.

Ειρήνη Κουτελά

Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας, Ψυχοθεραπεύτρια Γκεστάλτ (Gestalt), M.Sc. Ψυχολογίας (University of East London),  D.E.A., I-MBA., M.Sc. Litt., μέλος του European Association for Gestalt Therapy & της Ελληνικής Εταιρίας Ψυχοθεραπείας Γκεστάλτ.

>
error: Content is protected !!